ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ

Η κατασκευή των κατοικιών του Ευρωπαϊκού Συστήματος Δόμησης VS DOMY® διεξάγεται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς της Ε.Ε. και βασίζεται κυρίως στις νόρμες DIN (Γερμανικές Βιομηχανικές Νόρμες). Οι κυριότερες προδιαγραφές είναι οι:

  DIN 1052 κατοικίες με ξύλινο Φέροντα Οργανισμό
  DIN 18165 ινώδης μονώσεις
  DIN 68800 προστασία ξύλου στις επίγειες κατασκευές
  DIN 1055 καταπόνηση κατασκευών
  DIN 18381 υδραυλικές και αποχετευτικές εργασίες στις οικοδομές
  DIN 18160 καμινάδες
  DIN 18380 εξοπλισμός παραγωγής ζεστού νερού
  DIN 18015 ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις
  DIN 18382 εξοπλισμός ηλεκτρικών και υδραυλικών στις οικοδομές
  -   δήλωση περί επικίνδυνων υλικών
  -   VDE 0100 οικοδομικές παροχές
  -   WSVO 95 (δήλωση περί θερμομόνωσης)

Επίσης, οι κατοικίες του Ευρωπαϊκού Συστήματος Δόμησης VS DOMY a.s.® συνοδεύονται από μία σειρά Διεθνών Πιστοποιητικών. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι:

 • SPS.
 • MPA LGA (Ινστιτούτο έρευνας και δοκιμών υλικών)
 • RAL (Σήμα ποιότητας του Γερμανικού Ινστιτούτου Προστασίας Εμπορευμάτων» σχετικά με «Ξύλινα τμήματα για συναρμολόγηση προκατασκευασμένων κατοικιών»).
 • LGA
 • BMF (RAL)
 • LGA MONTAGEBAU.
 • ZUS.
 • ZUS STAVEBNI TECHNIKE OSVEDCENI

Το σπίτι κατασκευάζεται από προκατασκευασμένα  (panels ) μονάδες τοίχων. Οι τοίχοι κατασκευάζονται στο εργοστάσιο (σύμφωνα με DIN 68800) και με τις προδιαγραφές ποιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ακολουθεί η VS DOMY a.s., καθώς και με τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις της εκάστοτε κατοικίας. Κάθε κατασκευή μπορεί να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό σχέδιο και πάντοτε σύμφωνα με τις  προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας της εταιρείας. Η κατασκευή του σπιτιού εκτελείται σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς και τους έγκυρους Ευρωπαϊκούς νόμους που ισχύουν κατά την διάρκεια της κατασκευής.


Στις ισόγειες ή διώροφες κατοικίες τοποθετείται δύρηχτη ή τετράρηχτη στέγη με κλίση 22° - 32°. Ανάλογα με το σχέδιο του σπιτιού. Τα ξύλινα τμήματα έχουν υποστεί την προβλεπόμενη επεξεργασία με οικολογικά και μη τοξικά χημικά για την απομάκρυνση των μικροοργανισμών σύμφωνα με DIN 68800, και με αντίσταση στη φωτιά 43 λεπτών.


Ο σκελετός της στέγης κατασκευάζεται – ανταποκρινόμενος πάντα στην στατική μελέτη – από ξύλινα δοκάρια για τη μέγιστη καταπόνηση από χιόνι, αέρα και βροχή. Οι προεξοχές της στέγης στα περιμετρικά τοιχία και στα αετώματα κυμαίνονται από 600 έως 900mm (ανάλογα με τον τύπο της κατοικίας και την κλίση της στέγης). Η στέγη καλύπτεται με τσιμεντένια κεραμίδια Benders τα οποία παραδίδονται σε διάφορα χρώματα και συνοδεύονται από πιστοποιητικά και 30 χρόνια εγγύηση. Σε κάθε πλευρά της στέγης υπάρχουν ειδικά κεραμίδια εξαερισμού. Επίσης αριστερά και δεξιά του παραθύρου στέγης (του παταριού) υπάρχουν τα ειδικά κεραμίδια – βάσεις για τις κεραίες της TV. Κάτω από τα κεραμίδια τοποθετείται στεγανωτική μεμβράνη. Εξωτερικά η αποστράγγιση της στέγης εκτελείται από τις ειδικά τοποθετημένες γαλβανισμένες υδροροές με επίστρωση τιτανίου (σύστημα Lindab) οι οποίες τερματίζονται 300 mm πάνω από την επιφάνεια της τσιμεντένιας βάσης.


Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες στην Β.Ε. είναι ανοιγόμενα και ανακλινόμενα, διαθέτουν διπλό μονωτικό τζάμι (u = 1.1 Wm -2 Κ -1),  και κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητος συνθετικά προφίλ PVC με θερμική μόνωση από πέντε κυψέλες αέρος και στην κάσα αλλά και στα παράθυρα. Στην Β.Ε. παραδίδονται σε άσπρο χρώμα, με εξωτερικά ρολά. Υπάρχει δυνατότητα τοποθέτηση σίτας και επιλογή χρώματος των κουφωμάτων σε απομίμηση ξύλου. Στη Βασική Εκδοση τα ρολά στα παράθυρα και στις μπαλκονόπορτες είναι από διπλού τοιχώματος αλουμίνιο με μόνωση 3χιλ. Με πρόσθετη δαπάνη, μπορούμε να παραδώσουμε Πατζούρια.


Η εξωτερική πόρτα είναι συνθετική (PVC - Ατσάλι) Perito και διαθέτει τρία σημεία ασφάλισης με κλειδαριά ασφάλειας και με την χειρολαβή. Η κάσα και η πόρτα έχουν από 5 αεροστεγείς κυψέλες  (u = 1.10-1.24 Wm -2 Κ -1). Υπάρχουν 30 διαφορετικά σχέδια πόρτας. Στην βασική έκδοση η πόρτα παραδίδεται σε άσπρο χρώμα, κλειστού τύπου (χωρίς τζάμι). Με πρόσθετη δαπάνη, μπορούμε να παραδώσουμε πόρτες εισόδου από μασίφ ξύλο, με τζάμι, καίσια κλπ.


Οι εσωτερικές πόρτες είναι της εταιρίας Sapeli και είναι επενδυμένες με καπλαμά και διαθέτουν κάσα σε σχήμα «Π» και μονωτικό λάστιχο το οποίο εξασφαλίζει το αθόρυβο κλείσιμο της πόρτας. Στην Β.Ε. οι πόρτες είναι σε λευκό χρώμα. Υπάρχουν επιλογές στο χρώμα του καπλαμά, σε απόχρωση Οξιάς, Κερασιάς, Μαόνι, Καρυδιά, Μελιά, Σφεντάμι, Σκλήθρα.


Η προΟΙΚΕΙΝ ξεκινάει την ηλεκτρολογική εγκατάσταση από τον κεντρικό πίνακα της κατοικίας. Ο πίνακας περιλαμβάνεται στην Β.Ε.. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται σύμφωνα με όλους του κανόνες ασφαλείας. Ο πίνακας είναι, κατ΄επιλογή του Αγοραστή, μονοφασικός ή τριφασικός. Στην Β.Ε. δεν υπολογίζεται η εξωτερική χελώνα και η καλωδίωση από την χελώνα μέχρι τον πίνακα. Οι πρίζες και οι διακόπτες είναι της εταιρίας Legrand.


Η υδραυλική εγκατάσταση αρχίζει από το φίλτρο νερού και τον σταθεροποιητή πιέσεως, (όπου αυτος είναι απαραίτητος, ανάλογα με το δίκτυο της πόλης) τα οποίο τοποθετεί η Εταιρεία. Οι σωληνώσεις  του κρύου και του ζεστού νερού στην Β.Ε.  είναι από εύκαμπτο αγωγό Alpex Duo (pvc-αλουμίνιο-pvc) τριπλού τοιχώματος. σε όλα τα σημεία παροχών της κατοικίας (μπάνια, κουζίνα, εξωτερικές βρύσες κ.λ.). Η παροχή του νερού από τον μετρητή μέχρι το φίλτρο νερού της κατοικίας δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεώσεις της Εταιρείας


Οι σωληνώσεις της αποχέτευσης είναι από πλαστικούς σωλήνες Β.Τ.. Οι σωλήνες αποχετεύσεων από τα wc και την κουζίνα οδηγούνται μέσα από τα τοιχία παροχών της κατοικίας και συνδέονται με τις σωληνώσεις που υπάρχουν ήδη τοποθετημένες στην τσιμεντένια βάση της κατοικίας. Η σύνδεση των σωληνώσεων από την βάση μέχρι το κοινόχρηστο δίκτυο (ή ενδεχομένως άλλη μορφή αποχέτευσης) δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεώσεις της Εταιρείας.


Η παροχή του πόσιμου νερού οδηγείται, μέσα από σωλήνες της απαραίτητης διαμέτρου, από τον μετρητή και την βαλβίδα ρύθμισης στις συσκευές και τα είδη υγιεινής με τα οποία είναι εξοπλισμένη η κατοικία. Τα είδη υγιεινής είναι της Ideal Stantard, σε άσπρο χρώμα. Τα εξαρτήματα (μπαταρίες) είναι inox της Ideal Stantard ή Hans Grohe κατ επιλογήν .


Οι εργασίες βαφής χωρίζονται σε 2 κατηγορίες:
Εξωτερικά:
Ο «ψιλός» σοβάς 6mm (ο οποίος τοποθετείται μετά τη συναρμολόγηση των τοίχων) είναι αδιάβροχος, ελαστικός και με θερμομονωτικές ιδιότητες, της Γερμανικής εταιρίας BAUMIT και εισάγεται έτοιμος χρωματισμένος σε ένα από τα 262 χρώματα που έχει να επιλέξει ο αγοραστής.
Εσωτερικά:
Οι τοίχοι και οι οροφές στους εσωτερικούς χώρους καλύπτονται από ανάγλυφη ταπετσαρία τύπου Relief και βάφονται σε αποχρώσεις επιλογής δύο χέρια. Τα χρώματα που  χρησιμοποιούνται είναι τα οικολογικά της Βιβεχρώμ – Super Neopal. Στην Β.Ε. υπολογίζονται χρώματα από το βασικό χρωματολόγιο της Βιβεχρώμ.


Στα υπνοδωμάτια τοποθετούνται ντουλάπες μήκους 2μ και ύψους 2 μ. Υπάρχει η δυνατότητα η ντουλάπα να καλύπτει όλο το μήκος του τοίχου και το ύψος της να είναι μέχρι το ταβάνι.


Στην Β.Ε. το έπιπλο της κουζίνας είναι από επενδυμένο Mdf. Το μέγεθος της κουζίνας διαφοροποιείται ανάλογα με τον τύπο της κατοικίας. Μεταξύ του πάγκου εργασίας και των ντουλαπιών τοποθετούνται κεραμικά πλακάκια. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής και άλλων υλικών πχ μάρμαρο. Ο νεροχύτης και η μπαταρία είναι INOX της εταιρείας FRANKE. Μέρος της παράδοσης είναι οι παρακάτω εντοιχισμένες ηλεκτρικές συσκευές μάρκας Zannusi, Pyramis, Franke (Inox) ή ότι άλλο επιλέξει η εταιρεία σε συνεννόηση με τον πελάτη.

 
Βρίσκεστε εδώ: Προκατασκευασμένο σπίτι Τεχνικές προδιαγραφές